mandag den 8. december 2014

Køb de sidste julegaver på internettet - på en sikker måde

SPOT EN FUP-NETBUTIK NÅR DU KØBER JULEGAVER


Når du handler på internettet, kan det ske at du bliver udsat for svindel og humbug - men du kan bruge nogle enkle råd fra politiet, samt din sunde fornuft, også skulle det kunne lade sig gøre, at få julegaverne sikkert i hus, uden at du skal ud i julemylderet.

Politiet anbefaler på deres facebook side følgende, som du skal være opmærksom på:
  • Sprogfejl (sproget er ofte ganske sjovt og usammenhængende, da det er maskinoversættelser af teksten fra et andet sprog til dansk)
  • Skæve priser (det er ofte, sjove og skæve øre-beløb, da disse også bliver omregnet maskinelt fra anden valuta - f.eks. kan der stå 424,67 - en ordentlig butik vil ofte øre afrunde, for at vise nogle fornuftige priser)
  • Fantastisk tilbud (hvis prisen er for god til at være sand, så er det nok fup - du kan altid starte med at lave en google søgning efter firmaets navn og se hvordan andre oplever deres handel med pågældende firma - ellers kan du checke om virksomheden har et e-handelsmærket, som er den danske sikkerhed, for at det er et sikkert sted at nethandle). Se mere om E-handelsmærket HER
På Danmarks Radio's internetside, kan du også se en del gode råd om sikker nethandel. De har også lavet en sjov test, som du kan prøve. Du kan se Danmarks Radio's side om sikker nethandel HER


Husk, hvis du skal nå at få leveret dine julegaver inden jul, så skal de snart bestilles. Håber du får fundet nogle supergode tilbud og gaver og måske også får mod på at købe over internettet i andre situationer, f.eks. kan du slippe for at gå i supermarkedet.

God fornøjelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar